Zbog padavina upozoravaju se vozači na mokar kolovoz

FOTO: Anadolija

Zbog nestabilne vremenske situacije i povremenih padavina upozoravamo na pretežno mokar ili vlažan kolovoz, kao i na povećanu opasnost od odrona. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na magistralnom putu Konjic-Jablanica, kroz tunel Crnaja tokom dana saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila, a u noćnim satima (23:00 do 04:30 sati) saobraćaj se obustavlja.

Zbog izvođenja neophodnih radova, dvosmjerno saobraćanje suprotnom trakom od zone radova, aktuelno je na dionicama autoputa A-1 Kakanj-Visoko (na mostu u naselju Dobrinje) i Podlugovi-Sarajevo sjever.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Donja Golubinja), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica) i Gračanica-Srnice Donje.

Оd danas će se, zbog sanacionih radova, obustaviti saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška. Za vrijeme radova putnička vozila koristiće lokalni put (Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići), dok će teretna vozila saobraćati preko Banja Luke i Prijedora.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Podsjećamo, zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 01.11.

Apel: Tokom oktobra i novembra, u jutarnjim i večernjim satima, povećan je broj srneće divljači koja prelazi ceste usljed formiranja zimskih krda, zbog čega dolazi do povećanog broja saobraćajnih nezgoda. Molimo vozače da budu oprezni.