Promocijom knjige Fadila Duranovića „Braća“ otvoren program mjeseca knjige u Gradskoj biblioteci Zenica

Promocijom knjige Fadila Duranovića „Braća“ prošle je sedmice otvoren program mjeseca knjige u Gradskoj biblioteci Zenica.

Ove i naredne sedmice nastavlja se sa još nekoliko zanimljivih književnih promocija. Već u srijedu, 20. oktobra zeničkoj publici svoju će zbirku kratkih priča „Prije kabura mrak“ predstaviti autor iz Banja Luke, Feđa Budić. “U petak će biti organizovana promocija „Planjaxovog pera“ gdje će biti predstavljeno nekoliko književnih djela koja su osvojila ovu tradicionalnu nagradu“, kaže Haris Abdagić, direktor Gradske biblioteke Zenica. Naredne sedmice za Biblioteku su na programu dva najznačajnija događaja. Promocija dvije knjige u njihovoj izdavačkoj liniji. Prvoj je autor prof. dr Nedžad Ibrahimović. “Inkapsulirane duše i inkapsulirana tijela“, naslov je romana kojeg je po želji autora objavila Gradska biblioteka. U četvrtak će biti predstavljena knjiga zeničanina Jaska Borovčevića. Poseban je po tome što je bio predstavnik Romske populacije a istovremeno osoba sa disleksijom.

„Radi se o živopisnoj osobi i izuzetnom pjesniku i mi ćemo predstaviti njegov poetski prvijenac „Ovdje nisam“, saznajemo od direktora Gradske biblioteke. Za sami kraj mjeseca knjige, 3.novembra, biće promovisan roman Fajke Kadrića „Udovičke zemlje“. Haris Abdagić kaže kako roman ovog autora spada u red najboljih u posljednjih desetak godina na domaćoj književnoj sceni a za temu ima period predotomanske Bosne.(D.T.)