Dvije pobjede na startu prvenstva za odbojkašice Željezare

Maksimalan učinak napravile su odbojkašice Željezare Zenica na početku nove takmičarske sezone.

U dva odigrana kola u Prvoj odbojkaškoj ligi Federacije BIH – grupa Jug, upisale su dvije pobjede. Na domaćem parketu protiv Mostara sa 3:0 i u gostima kod Krivaje istim rezultatom u drugom kolu.

„Ekipa nije ostala sva na okupu. Neke igračice su napustile tim. Ostale su četiri starije odbojkašice koje čine okosnicu tima. Imamo podmlađenu ekipu koja će i ove godine pružiti jako dobre partije. Ambicije su kao i prošle godine da budemo prvaci i da uđemo u Super ligu“, optimista je Suljo Herceg, trener odbojkašica Željezare Zenica.

Slaba finansijska podrška, problemi sa dvoranama za trenažni proces i odigravanje mečeva, samo su neki od problema sa kojima se susreću u ovom sportskom kolektivu. Na putu do Super lige ove godine najozbiljniji konkurenti su im ekipe Breze 1934 i Ilidža.

„Mislim da se radi o kvalitetnim ekipama, pogotov Breza 1934. I prošle godine su bili kvalitetan tim. Biće teško jer je moja ekipa promjenjena u odnosu na prošlu godinu. Idemo korak po korak. Narednog vikenda igramo na domaćem parketu protiv Delminiuma iz Tomislavgrada. Uz pomoć naše publike nova tri boda će ostati u Zenici“, izjavio je za Zenicainfo.ba Suljo Herceg.

Druga dva zenička Super ligaša imala su nešto lošiji start u ovogodišnjoj sezoni. Odbojkašice Čelik-R upisale su dva poraza, dok su odbojkaši Block Outa  zabilježili jedan poraz i jednu gostujuću pobjedu.(M.P.)