RK Čelik donio bodove i iz Sanskog Mosta

Utakmica 5. kola Prve lige Federacije BiH RK Sana 7 – RK Čelik. Rezultat: 30:23 za Čelik (poluvrijeme 11:7 za Čelik). Igrano u Sportskoj dvorani u Sanskom Mostu pred oko 150 gledalaca. Sudije: Babić i Sirćo (Visoko). Delegat: Vejsil Beširović (Bihać). Sedmerci: za Sanu 0, za Čelik 3. Isključenja: Sana 10 minuta, plus diskvalifikacija i plavi karton za Harisa Dugonjića zbog fizičkog napada na sudiju Babića. Čelik: 8 isključenja.

RK SANA 7: Taib Mahmutović (3), Sedin Mehić, Hamza Hodžić (1), Elvis Omerović, Nail Selman (3), Emir Musić, Haris Dugonjić (diskvalifikacija), Sejdo Dugonjić, Alis Ibričić (3), Almedin Palić (3), Anis Bojić (10), Emesin Bajrić. Trener: Gojko Blagojević.

RK ČELIK: Mevludin Čehajić (25 odbrana), Muaz Kusić (1), Danijel Jurić (1), Adnan Sumbuljević (3), Faris Mrako (1), Talha Velagić, Ante Dragičević (13), Amar Kobilica (8), Tarik Kubat (1), Edin Gušić (2), Dženan Hodžić, Mensur Hadžić. Eldar Zukić, Ahmet Kačamaković. Trener: Miki Filipović.

  • RK Čelik i dalje (već pet kola u nizu) nepobjediv!
  • Da li RK Čelik, nakon pet kola i pet pobjeda, napušta dalje takmičenje?
  • U Sanskom Mostu, RK Sana 7 – RK Čelik 23:30
  • 25 furioznih odbrana Mevludina Čehajića i 13 golova Ante Dragičevića

Vruća navijačka atmosfera u Sanskom Mostu

U Sanskom Mostu je RK Čelik dočekala vruća atmosfera, sa gromoglasnim navijanjem i bubnjevima navijača Sane. Odlična utakmica između domaće ekipe Sane 7 i gostiju iz Zenice. Sana se žestoko borila čitavih 60 minuta, povela je samo sa 1:0, a onda je Čelik preuzeo inicijativu i čitavo vrijeme diktirao tempo, vodio i sa deset golova razlike. Na kraju, utakmica je završena sa realnih 7 golova razlike za Čelik.

Borbenost, jedinstvo i kompaktnost ekipe Čelika: svi za jednog, jedan za sve, i ovoga puta je došla do izražaja. Borbenost je novi stil i filozofija mlade ekipe RK Čelika, koja krupnim koracima juriša ka Premijer ligi BiH: pet utakmica i pet pobjeda u nizu, što je trenutno najbolji sportski rezultat kolektivnih sportova u Gradu.

Čehajić i Dragičević bili posebno dobri

Iako je Čelikova igra odisala borbenošću i zalaganjem svih igrača, dva su se igrača posebno izdvojila u ovoj utakmici: Čehajić i Dragičević. Golman Mevludin Čehajić je sakupio čak 25 odbrana, 15 u prvom i 10 u drugom poluvremenu. Ante Dragičević je, zahvaljujući uglavnom Čehajiću i njegovim upotrebljivim loptama, iz kontri i sa drugih pozicija zabio 13 golova! Ovim se nimalo ne umanjuje doprinos svih ostalih igrača: Amara Kobilice, Danijela Jurića, Adnana Sumbuljevića, Muaza Kusića, Farisa Mrake, Edina Gušića, Tarika Kubata i ostalih. U trenucima igre pred kraj utakmice, kada se Sana primakla na 4-5 golova razlike, odbrana Čelika je odlično funkcionisala te spriječila bilo kakav zaokret.

Inače, Čelik je i na ovu utakmicu putovao bez dva standardna prvotimca koji su zaradili povrede prošle sedmice protiv RK Žepča: Mirsada Čelenke, kome su polomljena 2 zuba i Adija Mešinovića, zbog povrede noge. Od ranije povredu koljena vuče kapiten Čelika Mirza Dervenčić.

Diskvalifikacija Harisa Dugonjića

Valja istaći da je borba oba tima na terenu bila žestoka, ali u granicama fer pleja i veoma korektna. Jedini incident se dogodio u 18. minutu, kada je igrač domaćih Haris Dugonjić fizički nasrnuo na sudiju Babića i zbog toga zaradio plavi karton i diskvalifikaciju.

Inače, mladi sudijski par Babić-Dugonjić su odlično dijelili pravdu u ovom meču, a jedina zamjerka koju smo čuli od predstavnika Sane 7 je ”što nisu bili malo domaćinski”.

Sve u svemu, ”vatre” između igrača je bilo samo u žaru sportske borbe, bez fizičkih incidenata i jednih i drugih.

Filipović: Igrati ili odustati?

Trener RK Čelika Miki Filipović je prokomentarisao igru svoje ekipe i ovoga puta. “Još jedna teška gostujuća utakmica. Protivnik motivisan i nimalo naivan. Ušli smo u igru izuzetno nervozno, ispromašili i izgubili dosta lopti, ali smo se na vrijeme konsolidovali. Borili smo se čitavih 60 minuta i to je ključ naših pobjeda. Igrači daju maksimum, sigurno da i griješe, ali nastavljamo da ozbiljno radimo i da se borimo. Krajnje je vrijeme da nam se od strane Grada konkretnije pomogne. Ovako ne može dalje”, kaže Filipović.

I da zaključimo ovaj izvještaj, nadovezujući se na izjavu trenera Filipovića: RK Čelik je trenutno rezultatski najuspješnija ekipa u gradu među kolektivnim sportovima: 5 pobjeda iz 5 utakmica, a pomoći iz Gradske uprave nema! I sada je ozbiljna dilema: da li napustiti dalje takmičenje nakon pet sjajnih pobjeda u nizu?

– Nismo se do sada oglašavali, ali smo i pred ovu utakmicu ozbiljno razmišljali da li da odustanemo od odlaska u Sanski Most. Ne zato što nam se ne ide, nego što nas Grad adekvatno ne pomaže. Ove sedmice će Upravni odbor odlučiti da li da nastavi seriju uspjeha i sjajnih rezultata, ili da odustanemo od daljnjeg takmičenja – saopštili su iz Uprave RK Čelika.

Ako se situacija ne promijeni, dolazi u pitanje i derbi susret naredne sedmice u Zenici protiv dobre ekipe RK Kaknja.

Izvor: rkcelikzenica.net