Šahovski klub Napredak među najboljim promotorima Zenice

FOTO: zenica.ba

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas je razgovarao sa predsjednikom Šahovskog kluba „Napredak“ iz Zenice Darkom Popovićem. ŠK Napredak je nedavno proslavio je 25. godina svoga postojanja i u ovom vremenskom periodu klub je ostvario zapažene rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Poštovani gradonačelniče, unazad četiri takmičarske godine, naša ženska ekipa Prvak je BiH kroz natjecanje u Premijer ligi BiH. Često se u nažalost u Zenici zanemaruje činjenica da imamo prvaka države. Šampionke će kao prvakinje BiH nastupiti na Kupu šampiona Europe što je svakako prilika za promociju našeg grada i nadam se vašoj podršci“, kazao je Popović.

U ŠK „Napredak“ Zenica ponosni su i na tradicionalni Uskrsni međunarodni turnir na kojem nastupi veliki broj velemajstora iz BiH i inostranstva, kao i na vlastitiu školu šaha u kojoj se rađaju nove šahovske zvijezde.

Pozitivno sam iznenađen i sretan zbog uspjeha ŠK Napredak. Vaš klub dobija godišnju finansijsku pomoć ali kao uspješan sportski kolektiv koji Zenicu predstavlja u najboljem svjetlu obećavam vam da ćete od svoga Grada u narednom periodu imati još veću podršku“, poručio je gradonačelnik Kasumović.

U znak zahvalnosti za podršku zeničkom „Napretku“ predsjednik Popović uručio je gradonačelniku posvećenu šahovsku figuru i klupsku monografiju izdatu prošle godine.

zenica.ba