5.7 C
Zenica
Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Naslovnica Aktuelno Poznato gdje će košarkaški Zmajevi ugostiti Češku

Poznato gdje će košarkaški Zmajevi ugostiti Češku

FOTO: faktor.ba

Muška seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije za nastup na Svjetskom prvenstvu, koje se održava 2023. godine, počinje 26. novembra ove godine.

Borbu za plasman na Mundobasket izabranici Vedrana Bosnića počinju utakmicom protiv selekcije Češke Republike na domaćem terenu.

Naša reprezentacija, koju u 2022. godini očekuje nastup na Eurobasketu, Čehe će ugostiti u dvorani “Mirza Delibašić”.

I taj podatak još uvijek nije objavljen i na zvaničnoj internet stranici FIBA-e, nju je za Faktor potvrdio generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Amer Čolan.

Susret protiv Češke igrat će se u dvorani “Mirza Delibašić“”, kazao je Čolan, te dodao:

Koliko će navijača biti u dvorani zavisit će isključivo od epidemiloške situacije u našoj zemlji, od će dikirati i broj ulaznica koje ćemo pustiti u prodaju za ovaj meč“.

Tri dana nakon utakmice protiv Češke, košarkaški Zmajevi gostuju kod Bugarske, selekcije koju su u proteklim kvalifikacijama za Eurobasket nadigrali u oba susreta.

Osim

Za razliku od mečeva najboljih bh. košarkaša, termini utakmica naše ženske selekcije u kvalifikacijama za Eurobasket već su potvrđeni.

Prvu utakmicu protiv Belgije, tim koji je protekli kontinentalni šampionat završio na petom mjestu, igrat će 11. novembra u dvorani “Mirza Delibašić”, s počekom u 20 sati. Tri dana kasnije, u terminu od 19 sati, ekipa Gorana Loje gostuje u Skoplju kod Sjeverne Makedonije. Utakmica će se igrati u SRC Kale.

faktor.ba

Hide picture