Organizacija RVI Zenica organizator 4. memorijalnog turnira u sjedećoj odbojci “Uzejir Beganović”

Organizacija ratnih vojnih invalida grada Zenica organizator je Četvrtog memorijalnog turnira u sjedećoj odbojci “Uzejir Beganović”.

Turnir se održava danas u Areni “Husejin Smajlović” u znak sjećanja na rahmetli Uzejira Beganovića. Na turniru učestvuje šest ekipa: Čelik 07, Zenica 92, Bosna, Breza, Ilidža i Organizacija ratnih vojnih invalida Zenica. Zbog aktuelne epidemiološke situacije ove godine na turniru učestvuje samo šest ekipa. Turnir je prilika za druženje ratnih vojnih invalida i prisjećanje na Uzejira Beganovića, koji je bio aktivni igrač sjedeće odbojke, ali i jedan od osnivača Kluba sjedeće odbojke Bosna.

“Ove godine zbog pandemije učestvuje i zbog zdravstvenog stanja odazvalo se šest ekipa. Mi se uvijek rado sjećamo našeg Uzejira, pošto je on bio aktivni igrač i jedan od osnivača Kluba sjedeće odbojke Bosna. Ovo je nama jedna draga uspomena a i dobra prilika da se ratni vojni invalidi opuste u ovim turobnim vremenima”, izjavio je za Zenicainfo.ba Zakir Alispahić, sekretar Organizacije RVI Zenica.

Generalni pokrovitelj manifestacije je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović. Turnir se završava danas u poslijepodnevnim satima proglašenjem pobjednika i podjelom pehara.(M.P.)