Gradonačelnik Kasumović u emisiji “Aktuelno”: Spremaju mi hapšenje, montiraju razne procese

U programu Radio-televizije Zenica 23. septembra emitovana je prva dijaloška emisija pod nazivom „Aktuelno“.

Emisija će biti na našem programu svakih 15 dana a sa različitim gostima razgovarat ćemo o različitim aktuelnim temama bitnim za život svih Zeničana. U prvoj emisiji gost je bio gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Ovom prilikom gradonačelnik je odgovarao na brojna pitanja i govorio o raznim temama, o aktuelnoj sezoni grijanja, Toplani, odnosima između kantona i Gradske uprave, i još mnogim drugim. Na samom početku emisije osvrnuo se i na špekulacije o pripremi njegovog  hapšenja.

Ja samo mogu reći da oko toga zaista ništa ne znam, a nikada zvanično nisam dobio ništa ni od bilo koje institucije, osim što imam informacije da rade neku montažu, da pokušavaju preko najbližih mi saradnika nešto smjestiti, montirati nekakve gluposti“, kazao je gradonačelnik Kasumović i dodao: „Građanima i svima poručujem da  je Fuad Kasumović moralna veličina bio čitavo vrijeme, čitav svoj život i dalje će biti. Od toga neće biti ništa, to vam odgovorno tvrdim“.

Također je napomenuo kako već petu godinu za redom stižu različite prijave protiv njega, tačnije do sada 74, te i da godinama osporavaju njegov rad i trud da Zenicu podigne na evropski nivo.

Kompletan intervju i emisiju “Aktuelno” možete pogledati na linku: