Turski investitori zainteresirani za realizaciju četiri velika projekta u Zenici

FOTO: zenica.ba

Predstavnici fondacije “Yapi Teknik HNN” razgovarali su danas sa gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem i njegovim saradnicima o realizaciji čak četiri projekta. Kako su tom prilikom istakli, njihova namjera je investirati u Bosnu i Hercegovinu, a kao veoma interesantna sredina, pored još nekih bh. gradova, je upravo i Zenica.

Razgovarajući sa gradonačelnikom Kasumovićem, koji im je prezentirao nekoliko projekata, kao najinteresantniji projekti učinli su im se žičara do Smetova, stambeno-poslovni projekt na Staroj pijaci, podzemne garaže na Trgu Alije Izetbegovića i Poslovno-prodajna zona “Zenica Jug” poznatije kao “Antena”.

Sa zainteresiranim investitorima smo obavili ozbiljne razgovore. Očekivano, ne mogu se donijeti tako bitne strateške odluke nakon samo jednog razgovora. Međutim, optimista sam budući da se radi o ozbiljnim investitorima koji su pokazali veliko interesovanje za ulaganje u četvrti grad po veličini u našoj zemlji. Posebno ih motivira što je sva procedura, praktično, završena i sa realiziranjem ovih projekata može se početi veoma brzo. Predstoji još komunikacija nadležnih službi sa fondacijom, kada će se sve ono o čemu smo razgovarali i formalizirati papirološki”, poručio je gradonačelnik Kasumović.

Muhammed Ciftci u ime fondacije “Yapi Teknik HNN” izrazio je želju da upravo u Zenici realiziraju četiri projekta.

Interesantna nam je, posebno, poslovno-prodajna zona “Zenica Jug”, ali i žičara do Smetova koji su pravi turistički potencijal. Interesanto, uvidjeli smo da Zenica nema ni hotela sa pet zvjezdica, tako da su nam i takve investicije interesantne. Za sada smo razgovarali o realizaciji četiri projekta, a upućeni smo i u vezi sa projektom modernog aqua parka u Crkvicama. Ne dolazimo u Zenicu da zaradimo nego da uradimo nešto za BiH i Zenicu“, rekao je Ciftci.

Nakon konstruktivnog sastanka i razgovora sa gradonačelnikom Zenice, predstavnici turske fondacije, sa predstavnicima Gradske uprave Zenica, obišli su lokacije na kojima su zainteresirani da realiziraju projekte i ulože novac.