11.6 C
Zenica
Subota, 20 Aprila, 2024
Naslovnica Aktuelno Zmajevi arhivirali Kuvajt, počele pripreme za Kazahstan

Zmajevi arhivirali Kuvajt, počele pripreme za Kazahstan

FOTO: nsfbih.ba

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je pobijedili Kuvajt u prijateljskoj utakmici, a već danas nastavila je pripreme za naredni meč, kvalifikacioni protiv Kazahstana.

Zmajevi će ponovo na teren Bilinog polja i to u utorak od 20:45 sati.

Uoči današnjeg treninga Eldar Ćivić, koji je sinoć nosio kapitensku traku u seniorskoj selekciji osvrnuo se na dual sa Kuvajtom.

Na neki način nisam očekivao da će mi se sad ukazati prilika da kao kapiten predvodim ekipu. Moram priznati da je to bio nevjerovatan osjećaj. Puno emocija i stvarno je teško opisati riječima sve. Ukazana mi je velika čast i zahvalan sam selektoru i stručnom štabu na ukazanom povjerenju“, kazao je Ćivić, dodavši:

Jučerašnja utakmica je bila teška, jer se protivnik branio i pokušavao na kontre da nas ugrozi. Imali smo svoje šanse i očekivali smo veću pobjedu. Nažalost nismo uspjeli u tome, ali bitno je ipak da smo pobijedili. Slijedi meč sa Kazahstanom koji će sigurno biti težak. Mi želimo pobjedu i očekujem da osvojimo tri boda na našem terenu.

Adi Nalić je sinoć odigrao cijeli meč i imao nekoliko izglednih prilika.

Sigurno da smo mogli i bolje protiv Kuvajta, ali kad se sve sabere mislim da smo korektno odradili posao. Dobili smo minutažu i zadovoljni smo zbog pobjede. Žao mi je što nisam dao gol jer sam imao nekih šansi.

Protiv Kazahstana neće biti lako, jer nema loših ekipa. Moramo biti spremni i fokusirani, da damo sve od sebe da usrećimo navijače“, kazao je Nalić.

Duel BiH – Kazahstan igra se u utorak na Bilinom polju od 20:45 sati.

faktor.ba

Hide picture