ZENICA: Započeo projekt sanacije krova Doma vojske Federacije

FOTO: Zenicainfo.ba

U saradnji sa Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH Gradska uprava Zenica realizira projekat sanacije krova Doma vojske Federacije – u planu je još sličnih projekata među kojima je i sanacija zgrade Centra za socijalni rad. Riječ je o zajedničkom ulaganju u rekonstrukciju koju rade lokalni izvođači i nadzorni organi.

Ukupna vrijednost projekta rekonstrukcije krova Doma vojske Federacije je 86 hiljada maraka. Fond za zaštitu okoliša FBiH sufinansira radove u iznosu od 51.000 KM, dok je ostatak sredstava osiguran u budžetu Grada Zenica za 2021. godinu. Radove izvodi firma “Braća Karić”, a nadzor vrši Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje grada “Zenica”.

“Namjera nam je nastaviti sa rekonstrukcijom ove zgrade. Ovo je prva faza i riječ je o sredstvima koja smo namijenili za tekuću godinu. Sanacija krova Doma vojske Federacije trebalo bi da bude završena do kraja mjeseca septembra. Naredne godine ćemo vidjeti da poradimo na sanaciji i drugih dijelova zgrade“, kazala nam je Edina Hodžić, stručna saradnica za upravljanje razvojem u Gradskoj upravi Zenica.

Iz sredstava koje smo dobili iz Fonda za zaštitu okoliša FBiH završili smo 14 energetskih audita koji omogućuju apliciranje na različite projekte. Među apliciranim je rekonstrukcija zgrade Centra za socijalni rad Zenica, dodaje Hodžić. (A. H.)