Ukoliko epidemiološka situacija bude dozvoljavala RK “Čelik” u novembru putuje na Kipar

Osmi međunarodni memorijalni rukometni turnir “Zaim Kobilica” kako je ranije najavljeno održat će se 21. i 22. augusta u Areni “Husejin Smajlović”. Prema informacijama iz  organizacionog odbora pripreme za ovu sportsku manifestaciju su pri kraju.

Organizator turnira, Rukometni klub “Čelik”, na čelu sa predsjednikom Panetom Škrbićem, održao je sastanak sa predstavnicima ekipe “Genćlik Guđu” iz Turske republike Sjeverni Kipar, koja je sinoć doputovala u Zenicu.

Predsjednik Turskog kluba “Zeeb Choudhry” i Pane Škrbić potpisali su protokol o dugoročnoj saradnji, koja se ogleda na učestvovanju na turnirima “Genćlik Guđu” u Zenici i ekipe “Čelika” na Kipru. Prema sporazumu, saradnja će se odvijati i u segmentima stručne, trenerske, organizacijske, tehničke, igračke i druge saradnje na dobrobit oba kluba. Prema ovom sporazumu, ukoliko pandemijska situacija bude dozvoljavala, “Čelik” bi već u novembru ove godine trebao učestvovati na turniru na Kipru.

Memorijal “Zaim Kobica” će u subotu od 16 sati otvoriti “Čelik” i “Jajce”. U drugoj utakmici igraju “Genćlik Guđu” i “Iskra” iz Bugojna.

U nedjelju 22. augusta u 15:30 sati je utakmica za treće, a u 18:00 sati finalna utakmica turnira. (M. P.)