ZSF 2021: Koncert Kamernog simfonijskog orkestra

U okviru online platforme Zenica Summer Festa 2021 večeras sa početkom u 20:30, gledaoci će moći pogledati snimak koncerta Kamernog simfonijskog orkestra. Tradicionalni koncert je zbog pandemije održan u julu, umjesto u maju.

„Ovo je naš tradicionalni koncert koji se inače održava u povodu Dana muzičke škole i Kamernog simfonijskog orkestra jer kao što znate Kamerni simfonijski orkestar je proistakao iz muzičkih škola koje su tada bile u okviru muzičko-školskog centra.“ navodi prof. Ahmo Muharemović, direktor Kamernog simfonijskog orkestra.

prof. Ahmo Muharemović

Akcenat ovogodišnjeg koncerta bio je na promovisanju mladih umjetnika, navodi naš sagovornik, i gledaoci će imati priliku da uživaju u muzičkim kompozicijama sjajnog pijaniste te flautistice i sopranistice Srednje muzičke škole.

„Meni je drago da je Radio-televizija Zenica snimila ovaj koncert i on će biti možda neobičan u odnosu na dosadašnje koncerte koje smo izvodili u okviru Zenica Summer Festa, gdje smo radili razne obrade, uvertire, arije prilagođavali aranžmanski da se  široka publika uključi u naše programske aktivnosti“  ističe profesor Muharemović.

Ovo je koncert koji nosi naziv „Veče umjetničke muzike“ gdje mladi umjetnici pokazuju svoju zrelost u određenom stupnju razvoja u kome se sada nalaze.