ŠK “Čelik Junior” starta sa pripremama za narednu sezonu

Prošlogodišnju prvoligašku sezonu Škola rukometa “Čelik Junior” završila je na trećem mjestu.

Za jednu od najmlađih ekipa u Ligi ovaj plasman je više od očekivanog, a nisu pravili pauzu tokom ljeta. Mlađe selekcije su radile redovno, a prošlog vikenda u Bugojnu su kadeti  i juniori odigrali dvije prijateljske utakmice sa odgovarajućim selekcijama Katara.

„Mi skoro da nismo ni prestajali raditi, radili smo individualno i sa grupama. Sa najmlađom ekipom ostvarili smo zapažene rezultate i ne bih rekao da smo nekima pomrsili račune, a u svaku utakmicu ulazimo sa stoposto. Naša mladost je pokazala karakter i znanje i za nas je ogroman rezultat treće mjesto u Prvoj ligi Federacije BIH“, izjavio je pred početak priprema Vladimir Zeljko, trener i menadžer u Školi rukometa “Čelik Junior”.

Zvanično ekipa trenera Vladimira Zeljke sa pripremama za narednu sezonu starta 13. augusta. Kao i ranijih godina juniori će pripreme obaviti u Zenici na Kamberovića polju i u Areni. U planu je odigravanje osam prijateljskih utakmica, ali i odlazak na više međunarodnih turnira. Već 18. augusta igraju protiv Bosne iz Visokog, a dva dana kasnije sa reprezentacijom Kuvajta. Narednog vikenda ekipa putuje na turnir “Bijeljina kup 2021”, zatim će učestvovati na turniru u Slavonskom Brodu i u oktobru sve selekcije će igrati na turniru u Kraljevu.

„Liga će u narednoj sezoni biti sigurno lošija, mi imamo kvaliteta da napadnemo prvo mjesto, a nemamo problem sa ambicijama. Momci su mladi i željni dokazivanja i sigurno bi dobro razmislili šta bi se dogodilo kada bi osvojili prvo mjesto. Finansije su svugdje problem, a mi ćemo ići na prvo mjesto pa šta bude“, optimista je Vladimir Zeljko.

Prvo pojačanje u timu “Čelik Juniora” je povratnik Andrej Matošević koji igra na poziciji lijevog beka. (M. P.)