Na pripremama reprezentacije BiH i dvoje karatista iz Zenice

Na Ilidži u studentskom kompleksu „Richmond Park Schools“ odvijaju se zajedničke pripreme svih članova karate reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Pripreme će se odvijati u vremenskom periodu od 01. do 09. 08. 2021. godine i ovo je početak novog pravca razvoja karatea na nivou Bosne i Hercegovine. Kao krajnji cilj priprema postavljen je što uspješniji nastup reprezentacije na Evropskom šampionatu za kadete, juniore i mlađe senore, koje se održava od 20-22.08.2021 godine u Tamperu, Finska. U okviru reprezentacije nalaze se i  tri člana koja dolaze iz klubova našeg kantona i to: Semina Keleštura KK „Internacional“ Zenica, Leonora Jakić KK „Viktoria“ Žepče i Sanin Orlić KK  „Čelik“ Zenica, koje predvodi selektor mlađih seniorki Franc Jakić. U razgovoru sa članovima reprezentacije koji vrijedno treniraju osjetili smo njihovu veliku želju da na treningu daju sve od sebe, te time što spremnije dočekaju predstojeće Prvenstvo. Mladost i neiskustvo su njihovi najveći protivnici, ali želja za dokazivanjem i napretkom jača je od svih nedostataka.

Našim mladim karatistima želimo što uspješnije pripreme i sretan odlazak na ovaj sportski događaj koji okuplja reprezentativce iz cijele Evrope. Sretno i predstavite sebe, svoje klubove, svoj grad, kanton i državu iz koje dolazite u najljepšem svijetlu.