Zbog pogibije radnika na Koridoru 5C uhapšena jedna osoba: Gradilište nije bilo osigurano

Ilustracija

Nakon tragedije na Koridoru 5C kada je jučer oko 13. 35 sati tokom izvođenja radova na mostu u mjestu Raštelica poginuo radnik O.M. (49) iz Lukavca, policija je u prisustvu tužioca obavila uviđaj te je otvorena istraga, javlja Avaz.ba.

Zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine u vezi sa nepropisnim i nepravilnim izvođenjem građevinskih radova po naredbi tužioca istog dana u 16.35 sati uhapšen je J.B. (56).

Radi se o neposrednom rukovodiocu nesretnog radnika,a za kojeg se sumnja da nije osigurao adekvatne mjere osiguranja na gradilištu, a što je moglo dovesti do smrti radnika.

Do nesreće je došlo kada se otkinula jedna oplata na mostu u mjestu Raštelica odakle je radnik pao s velike visine i smrtno stradao na licu mjesta. Iako je odmah obaviještena ekipa Hitne pomoći koja je intervenirala za nesretnog radnika bilo je prekasno.

Uhapšeni je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, gdje je zadržan na 24 sata.

Inače, riječ je o radniku firme “Saring” d.o.o. Sarajevo.

Avaz.ba