Uposlenici Doma zdravlja Zenica na studijskom putovanju u Poljskoj

U toku je posjeta članova projektnih timova IMPHACT projekta Hospiciju Sv. Lazara u Krakovu. Hospicij Sv. Lazara vodi nevladina organizacija “Society of Friends of the Sick”.

Cilj organizacije je sveobuhvatna njega za teško bolesne pacijente u terminalnoj fazi bolesti.

Palijativnu njegu u Hospiciju osigurava tim profesionalaca zajedno sa volonterima, a pomoć pružaju i u domovima pacijenata.

Cilj putovanja u okviru ovog projekta je sticanje novih znanja, razmjena iskustava i upoznavanje sa primjerima dobre prakse iz područja palijativne medicine. Ova aktivnost pridonijet će poboljšanju palijativne njege u regiji.

U projektu IMPHACT, finansiranom iz programa Interreg IPA CBC Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora, sudjeluju četiri partnera: Dom zdravlja Metković kao vodeći partner, Dom zdravlja Ljubuški, Dom zdravlja Zenica, te Dom zdravlja Podgorica, koji zajedno rade na poboljšanju kvalitete i dostupnosti palijativne zdravstvene skrbi.
Poboljšanje usluge postići će se ciljanim ulaganjem u novu opremu, uspostavom novih usluga, razvojem procedura, alata i smjernica potrebnih za unaprjeđenje usluga u regiji, izradom e-platforme za podizanje svijesti građana o palijativnoj njezi te implementacijom nacionalnih i međunarodnih standarda, kao i edukacijom zdravstvenog osoblja, socijalnih radnika te obitelji.
Ukupna vrijednost projekta: 890.347,40 EUR
Iznos koji sufinancira EU: 756.795,29 EUR
Razdoblje provedbe projekta: 01.07.2020 – 30.06.2022
Prioritetna os: 1 Jačanje kvalitete usluga u sektoru javnog zdravstva i socijalne skrbi

Izvor: https://www.facebook.com/EU-IPA-CBC-CRO-BiH-MNE-Imphact-projekt-113239396912971