Završena praksa studenata Softverskog inženjerstva u Centru za mlade INPUT

U proteklih nekoliko mjeseci studenti Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici odsjeka Softvresko inženjerstvo su obavljali praksu u Centru za mlade INPUT.

 

Saradnja između Politehničkog fakulteta i Centra za mlade INPUT započela je početkom 2021. godine potpisivanjem Memoranduma o saradnji.

Praksa u Centru za mlade INPUT studentima je omogućila da nauče pravila, procedure, metode, propise i izrade desktop i web aplikacije kao i da se sami okušaju na nekim konkretnim projektima, te da ono teoretsko što su učili na fakultetu u praksi primijene, kao i da uz pomoć mentora nadograde znanje. Na završnici prakse predstavnici Centra za mlade INPUT su organizovali zajedničko druženje sa studentima koji su pohađali praksu i sa prof. dr. Sabahudinom Jašarevićem, dekanom Politehničkog fakulteta i prof.dr. Samirom Lemešom, šefom Katedre za softversko inženjerstvo.

„Ovo je bilo jedno pozitivno zajedničko iskustvo i sretni smo što smo imali priliku studentima prenijeti znanje i iskustvo. Nadamo se da ćemo ovu saradnju i u budućnosti imati sa studentima kao i sa menadžmentom Politehničkog fakulteta, želimo naglasiti da nam je uvijek zadovoljstvo raditi sa mladim ljudima željnim znanja, novog iskustva, sa onima koji su puni entuzijazma i želje za učenjem. Naša vrata su za studente uvijek otvorena i radujemo se i nastavku saradnje“, poručili su iz Centra za mlade INPUT.