UO RK Čelika raspravljao o širenju Škole rukometa i pripremama za održavanje Skupštine

Rukometni klub Čelik u protekloj sezoni nije ostvario očekivanja i planove. Ostao je bez plasmana u Premijer ligu BIH. Kako bi što spremnije dočekali narednu sezonu u ovom zeničkom ligašu su krenuli sa pripremama.

Na sjednici Upravog odbora Rukometnog kluba Čelik analizirano je trenutno stanje u klubu pred početak narednog rukometnog prvenstva u Prvoj ligi Federacije BiH, te razgovarano o pripremama za održavanje Skupštine kluba. Posebna pažnja je posvećena širenju i jačanju vlastite Škole rukometa u Klubu. Za direktora Omladinske škole imenovan je trener Seldin Rizvanović

„Posebna pažnja na sjednici Upravnog odbora je posvećena daljem jačanju i širenju vlastite škole rukometa. Analiziran je dvogodišnji rad škole i ponosni smo što se rezultatima dobrog rada uspjelo ostvariti da dva momka, koja imaju tek po 15 godina, od jeseni budu priključeni sa trenizima prvoj seniorskoj ekipi. To su dječaci Ahmet Kačamaković i Eldar Zukić. Čestitam Slavenu Šijakoviću i Sanelu Hasanoviću na uspješnom vođenju Škole! Koliko nam je važna vlastita škola rukometa u budućnosti, govori činjenica da je raniji Šef stručnog štaba RK Čelika, prof. Seldin Rizvanović, imenovan za direktora Škole rukometa. Želimo da kroz ovu Školu maksimalno popularišemo rukomet kao sport i da ”proizvodimo” vlastite rukometaše“, izjavio je  Pane Škrbić, predsjednik kluba.

Upis u školu rukometa je besplatan a provodi se pod nazivom “100 novih rukometaša u Zenici“. Upravni odbor RK Čelika je usvojio informaciju o pripremama za održavanje Skupštine kluba, koja će biti održana u narednih mjesec dana.

Većina igrača iz predhodnog prvenstva izrazila je želju da ostabe u klubu.  Za sada novo ime u RK Čeliku je jedino mladi, 19-godišnji pivot Tarik Kubat iz Kaknja. Tradicionalni  međunarodni turnir Zaim Kobilica će biti održan od 27. do 29. augusta ove godine u Gradskoj areni. Pozivi su upućeni ekipama iz BiH, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije i Turske. Novina na ovogodišnjem turniru je da će, u isto vrijeme kad i turnir Zaim Kobilica za seniore, biti održan i turnir za juniore, po prvi put u organizaciji RK Čelika.(M.P.)