Potpisan memorandum o saradnji između poduzetnika Zenice, ZDK i NR Kine

Udruženje poslodavaca Zenica, Savez udruženja/udruga poslodavaca ZDK, potpisali su Memorandum o razumijevanju sa  Kinesko-europskom agencijom za tehničku i ekonomsku saradnju (CEATEC).

Memorandum su potpisali direktor odjela za međunarodnu trgovinu CEATEC-a, gosp. Henry Zhang, predsjednica Udruženja poslodavaca Zenica, gdja Senaida Turkić, predsjednik Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK, gosp. Mladen Perić.

Potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju bit će učinjen  važan korak za uspostavljanje saradnje između poduzetnika Zenice i ZDK i NR Kine, što će omogućiti uspješniju komunikaciju među stranama i promociju ovog regiona potencijalnim kineskim partnerima.

Konačni cilj je, kako je u Memorandumu navedeno, promocija mogućnosti za ulaganje kineskih investitora, promocija obostranih turističkih potencijala, razmjena iskustava između lokalnih zajednica, kao i transfer znanja iz oblasti modernih tehnologija.

Slijedeći korak poslije potpisivanja Memoranduma je organizovanje prezentacije CEATEC i mogućnosti konkretne saradnje BH privrednika sa CEATEC-om i privrednicima ZDK i Srednjobosanskog kantona krajem maja ili početak juna, u ovisnosti od epidemiološke situacije.