Medžlis islamske zajednice Zenica podijelio prehrambene pakete za džematlije u potrebi

Medžlis Islamske zajednice Zenica je u četvrtak, 24. dana mjeseca Ramazana, u saradnji sa Uredom za društvenu brigu Rijaseta IZ-e izvršio distribuciju 150 paketa prehrambenih artikala za džematlije koji se nalaze u stanju potrebe a koji dolaze iz seoskih džemata, te 100 paketa koji su nam pristigli od Medunarodnog foruma solidarnosti – Emmaus koja za vrijeme ramazana organizuje i distribuira ramazanske pakete širom BiH za socijalno osjetljive osobe i na ovaj način pruža podršku velikom broju porodica.


Nastavak je to kontinuirane pomoći koju Islamska zajednica, MFS – Emmaus i Medžlis Zenica pružaju putem džemata a ova akcija je vrijedna spomena i po tome što su paketima pomognute sve džematlije koji se nalaze u stanju potrebe a evidentirani su u našim džematima kao oni koji su oslobođeni plaćanja članarine Islamske zajednice. Distribuciju paketa do džematlija će izvršiti imami koji će ih tom prilikom posjetiti.
„Nastojali smo da kroz ovu aktivnost pokažemo svoju brigu i koliko-toliko pokušamo pomoći ugroženim kategorijama stanovnišva i olakšati im ove ramazanske dane“ – ističe koordinatror Medžlisa IZ-e Zenica za društvenu brigu hfz. Amir ef. Kaknjo koji je rukovodio današnjom akcijom.
Podjela paketa bit će nastavljena u petak, podjelom paketa za ugrožene džematlije iz gradskih i prigradskih džemata.