Sezonu na otvorenom članovi Tenis kluba Mladost počeli odličnim rezultatima

Ovogodišnju sezonu na otvorenom članovi Tenis kluba Mladost iz Zenice počeli su odličnim rezultatima.

Na Otvorenom prvenstvu Banja Luke za mlađe uzrasne kategorije, u veoma jakoj konkurenciji osvojili su tri zlatne medalje. To su Laura Čuže, Ahmed-Karim Šaćirović i Eda-Lara Šaćirović.

„Tajna uspjeha je u radu. Imamo dosta mladih talentovanih igrača. Ovo je još jedna generacija djece koja prave rezultate. Vole ovaj sport i to pokazuju na terenu. Dobrodošli su svi u Tenis klub Mladost koji žele da probaju i da nauče nešto u tenisu. Nikada se ne zna. Svake generacije se napravi čudo, evo kao što su i ova djeca. Zašto kažem čudo. S obzirom na uslove. U zimskom periodu nemamo zatvorenog terena. Djeca uspjevaju da prave rezultate i mi smo ponosni   “, izjavio je za Zenicainfo.ba Kerim Subašić, igrač i trener u TK Mladost.

„Imam deset godina a tenis sam počela trenirati od svoje sedme godine. Osvojila sam prvo mjesto u Banjaluci u glavnom turniru i sada su mi za vikend dva turnira“, ponosno kaže Laura Čuže, osvajačica prvog mjesta na Otvorenom prvenstvu Banja Luke.

Njen klupski kolega Ahmed-Karim Šaćirović, takođe je osvojio zlatnu medalju u Banja Luci i već se uveliko priprema za nastup u Tuzli.

Rezultati mlade Ede-Lade Šaćirović, prepoznati su i od strane žirija za izbor najsupješnijih sportista grada Zenica za 2020 godinu. Jedna je od dobitnica priznanja Sportska nada.

„Imam devet godina i treniram već pet godina u Teniskom klubu Mladost. Na turniru do 10 godina prošlog vikenda osvojila sam zlatnu medalju. Zadovoljna sam. Naredni turnir je opet u Banja Luci do 12 godina. Nadam se ponovo prvom mjestu“, poručila je Eda-Lara Šačirović.

Tenis klub Mladost Zenica rasadnik je mladih talenata. Već duži niz godina rade u otežanim uslovima. To se naročito odnosi na rad u zimskom periodu i nedostatak terena u zatvorenom u Zenici. Takođe veliki su izdaci za korištenje terena, loptica, a rade i bez adekvatnih svlačionica. I pored toga njihovi mladi takmičari su među najboljima u BIH.(M.P.)