Rukometaši Čelika u derbiju kola dočekuju Gradačac

Utakmica 18. kola Prve rukometne lige Federacije BIH Čelik-Gradačac trebala je biti meč godine za zeničkog ligaša.

Porazom od komšija, Čelik juniora  u okviru 15. kola, rukometaši Čelika ispali su iz trke za Premijer ligu. Subotnji meč još uvijek nosi epitet derbija prvoplasirane i drugoplasirane ekipe. Ishod meča neće uticati na poredak na tabeli.

„To je trebao biti istinski derbi za ulazak u Premijer ligu jer samo mi i Gradačac konkurišemo za Premijer ligu. Jedine smo dvije kavalitetne ekipe. Desio se taj jedan nesretan poraz. Ne umanjujem uopšte kvalitetu ekipe Čelik junior. Momci igraju, treniraju i zasluženo su nas pobjedili. Što se tiče utakmice protiv Gradačca ne bi trebalo da manjka sportskog motiva. Tu smo mi sportisti, treniramo i dan i noć, i sada da izađemo na teren i da se ne borimo ne pije to vode“, izjavio je za Zenicainfo.ba Slaven Šijaković igrač i v.d trener Rukometnog kluba Čelik.

Slaven Šijaković

Nakon Gradačca Čeliku do kraja lige predstoje susreti sa protivnicima iz donjeg dijela tabele. U zeničkom ligašu računaju na sve pobjede.

„Moramo se maksimalno pripremiti kao da se borimo za Premijer ligu. To je jedini recept. Čim se malo opustiš dođu i problemi. Mislim da smo kvalitetna ekipa i da ćemo do kraja izgurati svih pet pobjeda“, optimista je Slaven Šijaković.

Kada je u pitanju dalji status Šijakovića u Rukometnom klubu Čelik, kako nam je danas izjavio on se stavio na raspolaganje Upravi kao igrač, ali i kao trener. Sve će zavisiti od Uprave.

Na tabeli Prve rukometne lige Federacije BIH, grupa Sjever, prvi je Gradačac sa 51 bodom dok drugoplasirani Čelik ima 45 bodova.

Utakmica 18. kola Čelik –Gradačac igra se u subotu 17. aprila.(M.P.)