Košarkašice Jumpera porazom od Banovića završile debitantsku sezonu u prvenstvu BiH

Porazom od aktuelnog šampiona ekipe RMU Banovići, ekipa Košarkaškog kluba Jumper iz Zenice završila je debitatsku sezonu u košarkaškom prvenstvu BIH za žene.

U okviru 25. kola poražene su na domaćem parketu sa 47:88. Aktuelne šampionke iz Banovića opravdale su ulogu favorita. Otvorile su susret poenima Ikanović sa 0:2. Domaće su uspjele izjednačiti koševima Delić. Ostatak prve četvrtine protekao je u znaku gošći za 15:26. Druga čevrtina u poptunosti u znaku RMU Banovića. Na poluvremenu je bilo plus 25 za gošće. Na odmor se otišlo sa 28:53. U nastavku bilo je to nedostižno za mladu ekipu Jumpera. Gošće su dominirale i u trećoj četvrtini. U 26. minuti koševima Marković bilo je 37:67. Treća četvrtina završena je sa 40:75. Na kraju susreta semafor se zaustavio na 47:88 za gošće. Kod domaćih Amila Kahriman postigla je 14 poena, dok su  Dalila Bilić i Arduana Delić utakmicu završile sa po 9 koševa.

U ekipi RMU Banovića Čarna Prokić upisala je 10, Milica Zeljković 13, a Ajla Ikanović postigla je 20 koševa.

Košarkašice Jumpera 5. aprila odigrale su gostujuću utakmicu 26. kola kada su poražene od Feniksa sa 112:39. U debitanskoj sezoni ligu su završile sa 7 pobjeda i 16 poraza. Sakupile su 30 bodova i obezbjedile su opstanak u društvu najboljih.(M.P.)