Aktivnosti policijskih službenika na dokumentovanju fizičkog napada u Visokom

Dana 21.03.2021. godine, u 11,05 sati, dežurna služba Policijske stanice Visoko je obaviještena od strane M.M., rođene 1981. godine, iz Visokog, da je od strane nepoznatih lica fizički napadnuto lice M.H., rođeno 1979. godine, iz Visokog, te da je zbog zadobijenih tjelesnih povreda prevezeno u Službu hitne medicinske pomoći Visoko radi ukazivanja ljekarske pomoći. Odmah nakon zaprimljene dojave, na adresu koja je navedena u prijavi kao mjesto fizičkog napada, je upućena policijska patrola  Policijske stanice Visoko, koja je obavila razgovor za zatečenim licima, fotografisala lice mjesta, te poduzela i druge potrebne mjere i radnje u skladu sa svojim nadležnostima.

Prilikom dokumentovanja ovog događaja, utvrđeno je da su u istom, pored lica M.H. i M.A., učestvovala i lica: S.E., rođen 1963. godine, i S.K., rođen 1989. godine, oba lica iz Visokog, koja se sumnjiče za izvršenje ovog napada. Izvršenim provjerama u Kantonalnoj bolnici Zenica, utvđeno je da su kod lica M.H. konstatovane lakše tjelesne povrede.

Nastavljaju se aktivnosti policijskih službenika Policijske stanice Visoko na dokumentovanju ovog događaja, te se u tom smislu obavljaju razgovori u službenim prostorijama sa svim navedenim licima, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama, prikupljenim dokazima i utvrđenim činjenicama, na nadležnost i daljnje postupanje.

Napominjemo da su akteri navedenog događaja, tačnije, napadnuto lice M.H., kao i lica S.K. i S.E.,  bila i ranije predmet postupanja policijskih službenika Policijske stanice Visoko, te da se vode u evidencijama navedene policijske stanice zbog počinjenih prekršaja i krivičnih djela, zbog čega su procesuirana u više navrata.