U Domu zdravlja Zenica danas započela vakcinacija zdravstvenih radnika

FOTO: Zenicainfo.ba

U Domu zdravlja Zenica danas je počela vakcinacija zdravstvenih radnika. Ova ustanova dobila je 90 doza vakcina protiv COVID-19 koji će biti aplicirani zdravstvenim radnicima koji su najviše izloženi riziku od ove infekcije.

Dom zdravlja Zenica od 12. januara ove godine priprema se za imunizaciju. U prvoj fazi bi se trebali vakcinisati zdravstcveni radnici i starije osobe smještene u domovima za stare osobe a u drugoj fazi bi se trebali vakcinisati građani Zenice. Ova ustanova dobila je 90 doza vakcina protiv COVID-19 koji će biti aplicirani zdravstvenim radnicima koji su najviše izloženi riziku od ove infekcije.

“Danas će primiti naših 80 zdravstvenih radnika vakcinu protiv covida i iduće sedmice još deset radnika. Već smo obaviješteni da će nam biti obezbijeđene dovoljne doze za revakcinaciju”, kazala je Mersija Kasumović, direktorica Javne ustanove „ Dom zdravlja“ Zenica.

Mersija Kasumović

Iako medijski natpisi i ne idu u korist vakcine, zdravstveni radnici itekako su svjesni rizika od oboljenja kao i svakodnevnog rada sa oboljelim.

“Obzirom na cjelokupnu situaciju zadovoljni smo interesovanjem zdravstvenih radnika za vakcinaciju. Danas smo dobili samo 90 doza vakcina, a puno više je zainteresovanih zdravstvenih radnika”, dodala je direktorica.

Obzirom na to da se epidemiološka situacija svakodnevno usložnjava direktorica Kasumović uputila je apel svim građanima.

“U ime svih zdravstvenih radnika Doma zdravlja, molim građane Zenice da se pridržavaju svih higijensko-epidemioloških mjera kako bi sačuvali svoje, ali i zdravlje drugih”, dodala je na kraju Mersija Kasumović, direktorica Javne ustanove „ Dom zdravlja“ Zenica.

Vakcinacija je obavljena u prostorijama Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Zenica, na kojoj su radili medicinski timovi na čelu sa doktorom medicine. (B. D.)