Studio Teatar“ iz Zenice raspisao je Javni poziv za prisustvo na workshop-u

Studio Teatar“ iz Zenice raspisao je Javni poziv za glumice i glumce, kao i za plesačice i plesače za prisustvo na workshopu, odnosno radionici, u sklopu velikog međunarodnog projekta „Putevi heroja“ koji će biti održan u sklopu 5. izdanja „Ljetne noći Studio Teatara“.

„Studio Teatar i Grad Zenica bit će domaćini umjetnicima iz cijele Evrope, bit će tu nekih 20-ak glumica, glumaca, plesačica, plesača, redatelja i koreografa, od Grčke do Italije, tako da mi volimo da kažemo da će ovo ljeto cijela Zenica biti pretvorena u jednu veliku scenu. Zašto, zato što ćemo imati workshop radionicu nekih desetak dana, a rezultat te radionice bit će pet do šest performansa koji će biti odigrani na isto toliko lokacija na otvorenom u Zenici 13. jula i to će ujedno biti prva noć, odnosno početak našeg 5. izdanja “Ljetne večeri Studio Teatra“, kaže direktor Nusmir Muharemović.

Poziv je otvoren do 20. aprila, a prijaviti se mogu profesionalne glumice i glumci, plesačice i plesači, koji su završili akademiju scenskih umjetnosti, plesne akademije ili su na završnim godinama studija. (R. Š.)