MUP ZDK: Održana prezentacija dosadašnje dinamike i faza sprovođenja konkursa za prijem novih policijskih službenika

FOTO: Zenicainfo.ba

U Centru za obuku policijskih službenika i smještaj Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK, danas je za predstavnike medija održana prezentacija dosadašnje dinamike i faza sprovođenja konkursa za prijem novih policijskih službenika u pomenutoj Upravi policije MUP-a ZDK, objavljenog 13. oktobra prošle godine.

“Raspisivanju konkursa prethodilo je donošenje novog Pravilnika, koji je putem novih alata i mehanizama, osigurao maksimalnu transparentnost i sprječavanje korupcije i nepotizma tokom procesa sprovođenja konkursa za prijem novih policijskih službenika”, rekao je danas Semir Šut, policijski komesar Uprave policije MUP-a ZDK, posebno naglasivši da su uspjeli u svojoj nakani da ovo bude jedan od najtransparentnijih i najpravičnijih procesa sprovođenja konursa za prijem novih zaposlenih u BiH.

“Ovim želimo minjati i svijest i naših kandidata i građana, ali i nosilaca funkcija, koji odlučuju o prijemu zaposlenika u našoj zemlji”, naglasio je ovom prilikom policijski komesar Uprave policije MUP-a ZDK.

“Ovaj otvoreni i transparentni postupak zapošljavanja mogao bi poslužiti kao model zapošljavanja u policijskim agencijama u BiH na svim nivoima vlasti, a istovremeno je i protuotrov za korupciju, koja je sada egzistencijalna prijetnja za BiH”, naglasio je Erik Larson, savjetnik za borbu protiv korupcije u BiH. (V. J.)