Javni poziv za dodjelu plastenika putem sufinansiranja

Grad Zenica putem Službe za privredu i upravljanje razvojem raspisao je javni poziv za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika od 100 metara kvadratnih sa dodatnom opremom putem sufinansiranja.

“Radi se o projektu koji Gradska uprava u Zenici drugu godinu zaredom realizuje u saradnji sa humanitarnom organizacijom “Muslim Aid” Sarajevo u cilju razvoja plasteničke proizvodnje. Prema sporazumu od 15. februara tekuće godine donatorsko učešće “Muslim Aid” je 40 posto, Grad Zenica 40 posto, dok je 20 posto vlastito učešće korisnika”, pojasnila je Senada Sejmenović, stručna saradnica za poljoprivredu u resornoj gradskoj službi.

Sporazumom je planirana dodjela 20 plastenika, a krajnji rok za podnošenje aplikacija je 17. mart. Nakon toga izvršit će se bodovanje i utvrđivanje činjeničnog stanja na terenu.

Pravo na učešće u Projektu imaju socijalno i materijalno ugrožene osobe i mlade osobe sa područja grada Zenica koje posjeduju vlastito poljoprivredno zemljište ili isto posjeduju njihovi uži članovi porodice kao i zemljište ustupljeno na korištenje ili u zakup u neposrednoj blizini stambenog objekta u kojem stanuju.

Kompletna procedura trebala bi biti okončana do 20. aprila kada nastupa optimalan period za sadnju povrtlarskih kultura u plastenicima. (Š. B.)