Odbojkašice “Željezare” Zenica sutra dočekuju ekipu “Breza 1934”

FOTO: Zenicainfo.ba

Dva zenička super ligaša “Block out” i “Čelik–R” i jedan prvoligaš “Željezara” Zenica u drugi dio odbojkaške sezone startaju sa različitim ambicijama. U nastavku Federalne lige u grupi A2 odbojkašice “Željezare” Zenica kreću sa prve pozicije. U prvom dijelu bile su ubjedljivo najbolje sa omjerom 8:0 u pobjedama i bez izgubljenog seta. Ekipa trenera Sulje Hercega iskoristila je pauzu za kvalitetne pripreme, odigrale su i dva turnira na kojima su potvrdile dobru formu.

„Imali smo dva turnira na kojima smo učestvovali. Jedan je bio u Vogošći, a jedan smo mi organizovali u Zenici. U Zenici smo osvojili prvo mjesto, pobjedili smo superligaša tako da nam to daje za pravo da se nadamo da ćemo nastaviti sa dobrim igrama i na kraju osvojiti prvo mjesto. U nedjelju nam u goste stiže “Breza 1934”, pobjedili smo ih u gostima. Imamo kvalitetniju ekipu i vjerujem u svoje djevojke i pobjedu sa kojom ostajemo u vrhu tabele“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Suljo Herceg, trener ŽOK Željezara Zenica.

Već na startu ligaškog takmičenja očekuje ih derbi susret sa drugoplasiranom ekipom „Breze 1934“. Zeničanke su u prvom meču slavile sa 3:0 u setovima, pa se nadaju da će ponovo na domaćem parketu slaviti.

Utakmica 9. kola Prve odbojkaške lige Federacije BiH za žene, grupa A2, “Željezara” Zenica-“Breza 1934” igra se u nedjelju 7. februara u sali Gimnazije sa početkom u 14 sati. (M. P.)