Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović posjetio mještane Drivuše, Putovića, Perinog Hana i Tišine

FOTO: Zenicainfo.ba

U sklopu redovne komunikacije sa građanima i aktivnostima vezanih za planiranje investicionih ulaganja u 2021. godini, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović zajedno sa predstavnicima resornih službi, danas je počeo sa posjetama mjesnim zajednicama na području Zenice.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sa saradnicima, danas je započeo obilazak mjesnih zajednica na prostoru grada Zenice, a svojom posjetom prvo je obradovao mještane Drivuše, Putovića, Perinog Hana i Tišine. Cilj obilazaka je da se utvrde prioriteti u realizaciji infrastrukturnih projekata, kao i drugi problemi koji otežavaju život stanovnika ovog kraja.

“Ja sam već od prošle godine uveo redovnu aktivnost ovakvih obilazaka i zajedno sa svim službama koje su potrebne MZ obilazim i razgovaram sa mještanima o tome šta im je to najpreče da se uradi u narednim godinama. Čuli smo probleme mještana Drivuše, nastavljamo sa obilascima i ostalih MZ, a poslije toga ćemo napraviti plan investiranja za naredne dvije godine”, rekao nam je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Fuad Kasumović

Mještani i predsjednik MZ Drivuša Hidajet Muharemović su se zahvalili gradonačelniku na posjeti, te su ovom prilikom i iznijeli svoje dugogodišnje probleme.

“Shodno dogovoru mi smo se bazirali na rješavanje kanalizacije,asfaltiranje puteva, rasvjete neosvjetljenih ulica, dječijeg igrališta i renoviranje Društvenog doma. Bilo je tu još nekih problema, ali ovo su nam prioriteti”, izjavio je za naš portal predsjednik MZ Drivuša, Hidajet Muharemović.

Hidajet Muharemović

Za sutra je planirana posjeta sljedećim mjesnim zajednicama: Lašva u 11 sati, Janjići u 12 i 30 te MZ Gorica u 14 sati. Poštivanje epidemioloških mjera je obavezno. (E. S.)