Prozivkom na Bilinom Polju, ozvaničen početak priprema NK “Čelik”

Prvom prozivkom igrača, na Bilinom Polju je ozvaničen početak priprema “Čelika” za drugi dio sezone u Kantonalnoj ligi.

Igračima su se obratili predsjednik Upravnog odbora Denis Mušović, član UO Robert Jonjić, te treneri Pavel Skočibušić i Adis Nurković. Prozivci se odazvao 21 igrač, a novo ime u crno-crvenoj ekipi je Dženan Smajić. Uprava kluba je igračima i treneru čestitala na dosadašnjem uspjehu i iskazanom prefesionalizmu, te istakla kako očekuju jednako uspješan nastavak prvenstva.

“Bez obzira na cjelokupnu situaciju, ovo je jedinstvena prilika da neki igrači zaigraju za jedan ovakav klub. Iskoristite tu priliku i dajte svoj maksimum za nama dvije najdraže boje”, kazao je predsjednik Mušović.

“Mi smo većinu vremena trenirali i pripremali ekipu za nastavak sezone. Ovo sad je samo formalni početak priprema. Većih promjena u igračkom kadru nije bilo, te se nadam da ćemo sa ovom ekipom nastavak prvenstva uspješno privesti kraju”, kazao je trener Pavle Skočibušić.

Nogometni klub “Čelik” Zenica dogovorio je i nekoliko pripremnih utakmica, a prva od ekipa sa kojom će odmjeriti snage je NK “Bosna” Visoko.

Prvoj prozivci su prisustvovali sljedeći igrači: Aidin Mahmutović, Selim Žuna, Haris Šehić, Gabrijel Popović, Anes Duraković, Hanan Sejmen, Sulejman Salkić, Amer Čerim, Harun Ibraković, Dženan Smajić, Muhamed Kadrić, Samid Smriko, Amar Šišić, Amar Muslić, Besim Kolić, Sani Salijević, Edin Durmiš, Faruk Piljug, Selmir Kovač, Harun Šabić i Vedad Čatić. (M. P.)