Zenički frizeri u akciji pomoći kolegama u Hrvatskoj

FOTO: Zenicainfo.ba

Zenički frizeri uzeli su aktivno učešće u humanitarnoj akciji čiji je cilj prikupljanje novčanih sredstava za pomoć kolegama u Hrvatskoj, u područjima pogođenim zemljotresom, Petrinji, Glini i Sisku.

“Inicijativa je potekla iz Sarajeva, od kolege Senada Šehića i onda smo okupili sedmočlani organizacioni tim za područje BiH”, izjavila je za RTV Zenica Sabina Karić, predsjednica Skupštine Sekcije frizera, koja djeluje pri Udruženju poslodavaca Zenica.

“Plan je da svi naši članovi učestvuju u akciji donacijom u vrijednosti jedne usluge šišanja u narednih sedam dana, ali ako procijenimo da je potrebno, bit će i produžena. Pored toga pozivamo i klijente naših usluga da se uključe u ovu akciju,što je i do sada bio slučaj, kao i zeničke privrednike”, kazala je Karić.

Sabina Karić

Osim u frizerskim salonima, gdje će biti postavljene kutije, uplate je moguće izvršiti i u prostorijama Udruženja poslodavaca Zenica, kao i na žiro račun broj: 134-010-0000-351-551, svrha doznake “Donacija za frizere Petrinje, Siska i Gline”. (Š. B.)