ZENICA: Apel građanima da ne parkiraju automobile na kolovoz

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je žuti meto alarm zbog očekivanih niskih temperatura. U zavisnosti od područja minimalna temperature kretat će se od -5°C, u planinama i do -10°C, navodi se u meteo upozorenju. Očekivana visina novog snježnog pokrivača, u većini područja, između 2 i 10 centimetara, a na planinama do 20 centimetara.

Shodno gore navedenom, Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove  a u skladu sa preuzetim obavezama na zimskom održavanju lokalnih i nekategorisanih puteva za sezonu 2020. / 2021. godina, uputila je upozorenje svim Izvođačima za optimalnu angažiranost svih raspoloživih kapaciteta, prevashodno za posipanjem materijalima za sprečavanje poledice.

U dane vikenda vršiti će se pojačano čišćenje putne komunikacije prema Smetovima i raspoloživih parking prostora na samom platou zbog očekivanog većeg broja posjetilaca.

Moli se građanstvo da u cilju što efikasnijeg rada zimske službe ne parkira automobile na kolovozu kako bi mehanizacija mogla neometano djelovati, kako na ovom putnom pravcu tako i na ostalim putnim pravcima.