Volonteri Američkog kutka u Zenici tokom zimskog raspusta organizuju niz aktivnosti

Američki kutak u Zenici i grupa njegovih volontera osmislili su da i tokom zimskog rasputa, realizuju niz aktivnosti za mlade različite starosne dobi.

“Jedno od naših strateških opredijeljenja je pružanje podrške mladima u svim njihovim aktivnostima, a kako smatramo da je engleski jezik veoma važan za njih, naši volonteri osmisli su i tokom zimskog raspusta organizuju kurseve engleskog jezika svih nivoa znanja, ali su svojim programom obuhvatili i niz drugih radionica različitog sadržaja”, navodi Sead Pašić, voditelj Američkog kutka u Zenici, izražavajući i veliko zadovljstvo odzivom omladine na ovu aktivnost, ali i načinom kako sve to realizuju, tim prije što je poznato da BiH, nažalost, ima veliki deficit angažmana omladine u bilo kojem segmentu.

“Tako ove zime tokom raspusta organizujemo brojne aktivnosti i dosad smo realizovali radionicu konverzacijskog kluba i foto workshopa, trenutno djeluje radionica učenja engleskog jezika, a planiramo još do kraja raspusta održati i razne STEM radionice, zatim posvećene robotici, medijskoj pismenosti, a možda stignemo i eko radionice”, pojašnjava Mirza Begagić, lider volontera Američkog kutka u Zenici. (V. J.)