Članovi Atletskog kluba “Zenica” započeli pripreme pred sezonu

FOTO: Zenicainfo.ba

Početak kalendarske godine i januar rezervisani su za početak priprema  Atletskog kluba “Zenica”. Tradicionalno, većina zeničkih atletičara bazične pripreme zbog povoljnih klimatskih uslova obavlja je u Makarskoj. Aktuelna pandemija koronavirusa poremetila je planove i odlazak na more.

“Svake godine mi odradimo uspješne zimske pripreme, ranijih godina naša baza je bila Makarska gdje su klimatski uslovi pogodni. U posljednje dvije godine jedan dio naših takmičara ide u Beogard u dvoranu, a korona je poremetila naše planove i spriječila da pripreme obavimo kako smo navikli“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Aziz Kevelj, generalni sekretar AK Zenica.

Aziz Kevelj

Početkom ove sedmice najbolji bh. bacač kugle, Mesud Pezer sa trenerom Mehmedom Skenderom otputovao je u Beograd gdje će narednih 10 do 15 dana raditi u dvorani. Zbog problema sa manjom povredom naknadno će se pridružiti i Hamza Alić, dok je bacač koplja Dejan Mileusnić od početka januara u Trebinju a nakon toga putuje u Ameriku gdje će nastaviti sa radom.

Mesud Pezer

Kako je u izjavi za Zenicainfo.ba, kazao Aziz Kevelj, generalni sekretar kluba, ako dozvole epidemiološke prilike još jedna grupa zeničkih atletičara će ići na pripreme u Trebinje.

“Mediha Salkić i ostali atletičari su trenutno u Zenici, a ukoliko se situacija imalo promjeni ta grupa bi dio priprema obavila u Makarskoj, ako ne, onda ima varijanta da se ode u Trebinje gdje su također klimatski uslovi bolji u odnosu na Zenicu”, izjavio je Aziz Kevelj.

Najbolji bh. atletičar i treći najbolji 800–metraš na svjetskoj rang listi, Amel Tuka je u svojoj stalnoj bazi Italiji.

Narednog vikenda u Sarajevu će se održati Federalno dvoransko prvenstvo, a zvanično otvaranje dvoranske sezone u BiH je planirano za 23. januara kada će se u organizaciji Atletskog kluba “Zenica”, održati Državno dvoransko prvenstvo. (M. P.)