Pravoslavna crkva sutra obilježava Badnje veče uobičajenim protokolom

Pravoslavna crkva kao i svake godine i sutra će obilježiti Badnje veče. Nakon služenja večernjeg Bogosluženja u krugu Pravoslavne crkve već tradicionalno će se paliti Badnjak, koji je simbol Hrista i božijeg blagoslova.

“Božić je bitan za nas pravoslavne hrišćane zato što okuplja naše porodice i u ovim izuzetno teškim vremenima za čovječanstvo trebamo vjerovati u dobro i dobro će se desiti”, kazao je između ostalog Jerej Dražen Anđić.

Iz crkve su poručili kako je protokol obilježavanja Badnje večeri i Božića uobičajen i odvijat će se uz strogo poštivanje svih higijensko epidemioloških mjera.

“Poruka Božića je slavljenje boga ovdje među ljudima dobre volje. Uzajamna tolerancija, mir i život su nešto najvažnije što moramo njegovati. Božić mi proslavljamo, slavimo gospoda koji se rodio na zemlji i projavljujem onu glavnu vijest koju su anđeli rekli u jednoj svojoj pjesmi: ‘slava na visinu bogu i na zemlji mir među ljudima’. Mir božji, Hristos se rodi!”, poručio je na kraju jerej Dražen Andžić, drugi paroh zenički.