Svečanom sjednicom Skupštine BK “Rotacija spin” okončana veoma uspješna sezona i kalendarska godina

Biciklistički klub “Rotacija spin” iz Zenice jedan od najmlađih sportskih kolektiva u gradu Zenica, ali je i ujedno i najmlađi biciklistički klub u našoj državi. Za dvije godine postojanja i rada ovaj sportski kolektiv postigao je odlične rezultate.

“Ja kao bivši član Upravnog odbora i aktuelni predsjednik sudijske organizacije i nacionalni komesar, mogu reći samo riječi hvale na rad biciklističkog kluba “Rotacija spin” iz Zenice. Drago mi je da imamo ljude koji nastavljaju tradiciju vrhunskih rezultata na prostoru bivše države prvenstveno kada je riječ o Vedadu Kariću kao i mlađim kategorijama“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Mirnas Mujezinović, nacionalni komesar biciklističkog saveza BiH i predsjednik sudijske organizacije naše zemlje.

Svečanom sjednicom Skupštine BK “Rotacija spin”, na kojoj su nagrađeni najbolji članovi kluba, zatim uručena priznanja prijateljima i sponzorima, okončana je veoma uspješna sezona i kalendarska godina, te je to bila ujedno prilika da se prezentiraju planovi za narednu 2021 godini.

„Sezona je bila jako teška, prvenstveno zbog korone koja nam je nanijela velike probleme u smislu treniranja. Mnogo puta se desilo da smo period u kojem smo tražili vrhunac forme, trke morali odgađati zbog korone. Klub u 2020. godini napravio je veliki rezultat, te smo osvojili sve što se moglo osvojiti u našoj državi. Biciklistički klub “Rotacija spin” je u seniorima osvojio Premijer ligu BiH na drumu i isto tako na MTB u kategoriji seniori. Klub pored rekreativnih članova njih oko 60 imamo i dosta mladih takmičara, a pored Zeničana naveo bih momke iz Visokog i Sarajeva. U ovoj godini naš kadet Amer Agić je državni prvak na usponu i na drumu, a u narednoj 2021. godini mi se iskreno nadamo da nećemo prolaziti kroz ovaj period. Planirali smo četiri velika projekta, a to su: organizacija međunarodne trke XC maraton na relaciji Zenica-Vranduk-Smetovi, zatim Festival biciklizma Zenica 2021. godine, gdje se nadamo velikom broju učesnika čiji je cilj promocija biciklizma u Zenici. Treći događaj je van Zenice, a organizovat ćemo Međunarodnu trku MTB Gran Pri Visoko 2021 i zatim Državno prvenstvo u vožnji na hronometar u Sarajevu. Tačan datum održavanja ovih trka bit će poznat nakon usaglašavanja kalendara biciklističkog saveza BiH sa međunarodnim trkama“, izjavio je višestruki prvak BiH i najbolji bh. biciklista Vedad Karić. (M. P.)