Košarkaši “Čelika” večeras gostuju kod ekipe “Borca”

Pobjedom protiv ekipa “Kaknja” u finalu kupa ZDK rezultatom 85:79 košarkaški “Čelika” izborili su plasman u završnicu najmasovnijeg takmičenja, ali i popravili loš dojam nakon poraza od Leotara.

Treću u nizu utakmicu odigrat će u okviru 12. kola košarkaškog prvenstva BiH, a večeras od 20 sati gostuju kod “Borca”. “Čelik” i “Borac” su komšije na tabeli, a zenički ligaš je šesti sa omjerom pet pobjeda i isto toliko poraza i sa 15 poena, dok je “Borac” sedmi sa četiri pobjede i šest poraza i bodom manje.

Ekipa trenera Josipa Pandže pokazala je da ima kvalitet sa kojim može donijeti bodove i sa gostovanja, a najbolji primjer je pobjeda protiv “Slobode” u Tuzli. Ovogodišnje prvenstvo BiH u košarci je prilično izjednačeno, kako u kvalitetu ekipa tako i bodovno. Pandemija koronavirusa dodatno otežava takmičenje tako da je teško prognozirati ishod lige i plasman.

“Prvenstveni nam je cilj da budemo zdravi, a ako budemo zdravi rezultati neće izostati, jer mi smo jedna jaka skupina igrača, koja se drži obiteljski, imamo dobru atmosferu i nadam se da možemo nastaviti dobre rezultate. Isto tako liga je izjednačena, sve je nepredvidivo, kvalitetna je, jer puno igrača nije otišlo vani zbog korone, ostali su ovdje i ojačali našu ligu, a mi moramo biti takvi da gledamo svako sljedeće kolo, a ništa preko toga“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Josip Pandža, trener OKK “Čelik”.

Utakmica 12. kola Borac-Čelik igra se 26. decembra od 20 sati, a u ostalim mečevima 12. kola sastaju se: Sloboda –Leotar, Spars-Zrinjski, Široki-Bratunac, Promo-Kakanj i Mladost-Čapljina, a slobodna je Bosna. (M. P.)