Košarkašice “Čelika” u subotu dočekuju ekipu “Orlova”

Košarkaško prvenstvo BiH za žene i pored niza problema zbog epidemiološke situacije odvija se planiranom dinamikom. Žrijeb je tako htio da u finišu prvog dijela košarkašice “Čelika” odigraju dva derbija na domaćem parketu, a u prošlom kolu pobijedile su “Play off” sa 81:68.

“Pobjeda protiv “Play offa” nam je došla u pravom trenutku poslije one situacije u kojoj smo se našli zbog korone, a bila je jako kvalitetna utakmica. Raduje me pristup i odnos košarkašica  prema trenizima i igri“, kazala je za Zenicainfo.ba, Aida Kalušić, trenerica KŽK “Čelik”.

Već u subotu u goste im stiže još teži protivnik, te će odmjeriti snage sa drugoplasiranom ekipom “Orlova” iz Banja Luke. Gošće imaju omjer 8:1 u pobjedama, ali i utakmicu manje, dok je “Čelik” četvrti sa omjerom 7:3 u pobjedama.

“Generalno ekipa “Orlova” je teži protivnik, imaju kvalitetan tim, a što se tiče rezultatskog očekivanja, nemam velika očekivanja. Dat ću priliku mlađim igračicama, a ove iskusnije ću odmoriti za naredne susret“, izjavila je Aida Kalušić, trenerica Ženskog košarkaškog kluba “Čelik” pred subotnji derbi.

Liga je na kraju prvog dijela izjednačena, a osim vodećeg “Feniksa” koji ima 19 poena, čak pet ekipa ima isti broj bodova. Od drugog do šestog mjesta su ekipe sa 17 bodova, a ambicije košarkašica “Čelika” su plasman do četvrte pozicije na tabeli.

Aida Kalušić

„U ovom periodu liga je ujednačen, a u narednom periodu će se stvari iskristalizirati. Imamo protivnike sa kojima smo u trci za četvrto mjesto i koji nam dolaze u goste, a nama je cilj u budućnosti razvoj mladih košarkašica. Pored Nedžle i Sedine koje su najiskusnije i koje mi uveliko pomažu, cilj nam je da mlade igračice dođu u poziciju da budu lideri u budućnosti, a i pored svih problema ja sam generalno do sada zadovoljna sa postignutim rezultatima“, optimista je trenerica Aida Kalušić.

Utakmica 12. kola Čelik-Orlovi igra se u subotu 26. decembra od 16 sati. (M. P.)