ZENICA: Božićna i novogodišnja čestitka fra Marka Kepića

FOTO: Zenicainfo.ba

Poruka koju sa sobom nosi Božić jeste da ljudima posvijesti božiju blizinu, da im kaže da ima nešto tajanstveno u ljudskom životu – jer bog je htio biti čovjek, da hodi s nama, da nismo sami i da s tom nadom živimo, kazao je u božićnoj poruci fra Marko Kepić, župnik crkve SV. Ilije Proroka uoči kršćanskog blagdana Isusova rođenja.

“Tako vjerujem da će u svim ovim okolnostima u kakvim jesmo ta poruka života biti nešto što će dublje odzvanjati u svakome do nas vjernika, jer nama to negdje duboko traži naša nutrina. Možda je to razlog što kažemo da je on knez mira – mira koji nam uistinu treba. Mir, na kraju krajeva, kako kaže Sveti Augustin ne znači odsutnost rata, to je svijest o sveukupnosti božijih darova i kada smo svjesni da je on s nama, da dolazi biti s nama, da supati s nama i ne ostavlja nas beznadne – to donosi mir“, riječi su fra Marka Kepića.

On je poželio blagoslovljen ovaj Božić ispunjen mirom svima koji slave, a sugrađanima i sugrađankama koji čekaju Novu godinu također da je blagoslovljena i ispunjena mirom. (A. H.)