U Peharama započeli radovi na asfaltiranju lokalnog puta

FOTO: Zenicainfo.ba

Na području mjesne zajednice Pehare započeli su radovi na asfaltiranju lokalnog puta u dužini od 330 metara. Ukupna vrijednost radova iznosi 48.309 konvertibilnih maraka, a izvođač je preduzeće „Komgrad-Ze“ d.o.o. Zenica.

Nakon što su uspješno končani pripremni, zemljani, radovi započeti prvih dana decembra, danas je počelo asfaltiranje lokalnog puta u mjesnoj zajednici Pehare, tačnije prvog od ukupno četiri kraka koliko je predviđeno projektom.

„Svi poslovi trebali bi biti završeni u naredna 2-3 dana. Paralelno, sami mještani uređuju prilaze svojim kućama. Ovome je prethodilo postavljanje vodovodne i kanalizacione mreže, urađena nam je voda, kanalizacija, sve u dužini od 280-300 metara. Znači imamo novu vodu, novu kanalizaciju, a sada i novi asfalt“, kaže Nihad Islambegović, predstavnik MZ Pehare.

Na ovom području mjesne zajednice Pehare živi blizu 60 porodica i do sada su imali brojne probleme komunalne prirode.

„Ranija vodovodna i kanalizaciona mreža urađena je 1969. godine i bila je više nego dotrajala, kao i asfalt koji je zadnji put bio postavljen 1974. godine, tako da je realizacija ovog projekta bila nužna potreba kako bi se poboljšali uslovi stanovanja za lokalno stanovništvo”, dodao je Islambegović te se zahvalio gradonačelniku Zenice i Gradskoj upravi što su omogućili da dođe do realizacije ovog projekta. (R. Š.)