FOTO: Gradska uprava u protekle tri godine izdvojila 750.000 KM za sufinansiranje utopljavanja zgrada kolektivnog stanovanja

Grad Zenica je već prošle godine usvojio Akcioni plan zeleni gradovi u kojima su definisane mjere kako unaprijediti okoliš u našem gradu.

Jedna od tih mjera koju uspješno provodi Gradska uprava je provođenje energetske efikasnosti javnih objekata koji su u vlasništvu grada kao i zgrade kolektivnog stanovanja.

Samo u ovoj godini rekonstruisano je 16 društvenih domova u vrijednosti od 500 hiljada KM, Dom mladih kao i dva zenička vrtića Dunja i Pinokio.

“To je program koji je pokazao pozitivne rezultate i mi ćemo to nastaviti i u narednom periodu. U ovoj godini intenzivno smo radili na rekonstrukciji i utopljavanju društevnih domova”, kazala je Amra Mehmedić, pomoćnica Gradonačelnika za privredu i upravljanje razvojem.

Gradska uprava u protekle tri godine izdvojila je i 750 hiljada maraka za sufinansiranje utopljavanja zgrada kolektivnog stanovanja.

“Naša tendencija je da nastavimo sa ovom pozitivnom praksom jer je riječ o značajnim projektima, ali i da pokažemo da se odgovorno odnosimo kao Gradska uprava prema objektima koji su u našem vlasništvu”, kazala je Amra Mehmedić, pomoćnica Gradonačelnika za privredu i upravljanje razvojem. (B. D.)