U posljednjem kolu RK “Čelik” slavio protiv Krajine

FOTO: Zenicainfo.ba (Sanel H.)

Nastavak takmičenja u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH grupa Sjever, rukometaši Čelika dočekat će na drugoj poziciji na tabeli sa 10 pobjeda i jednim porazom.

U posljednjem kolu prvog dijela lige Čelik je bez većih problema slavio protiv Krajine sa 41:25. Trener Seldin Rizvanović u oproštajnoj utakmici dao je priliku svim igračima naročito mlađima koji su veći dio lige proveli na klupi, a na poluvremenu je bilo 22:13 za domaćina. Bila je ovo praktično trening utakmica u kojoj su se naročito istakli: Sumbuljević, Čelenka, Mešinović, Hodžić i Hadžić.

O prvom dijelu sezonu Pane Škrbić, predsjednik kluba za klupski portal izjavio je sljedeće: “Imamo odličan tim i sjajne igrače, od kojih je čak njih 11 igralo u Premijer ligi BiH. Bolji smo od bilo kog tima u ovoj ligi, uključujući i RK Gradačac. RK Čelik nikada u svojoj 70-godišnjoj historiji nije ”šurovao” sa sudijama, uvijek smo tražili samo pravedno i nepristrastno suđenje. Zato ćemo već sada od Rukometnog saveza tražiti da nam tu utakmicu na proljeće u sedmom prvenstvenom kolu sude nepristrastne međunarodne sudije. U svemu ovome neophodna nam je i izuzetno važna podrška i pomoć Gradonačelnika Fuada Kasumovića i Gradske uprave.“

Naredno, 12. kolo prvenstva u Prvoj ligi FBiH igra se 28. februara 2021. godine, a RK Čelik je domaćin rukometašima Donjeg Vakufa. (M. P.)