Ekipa “Čelika” slavila protiv “Rudar Sporta”, “Jumper” upisao poraz u Tuzli

Polovičan učinak imale su zeničke košarkašice u okviru 9. kola Košarkaškog prvenstva BiH.

Ubjedljivu pobjedu ostvarila je ekipa Čelika, koja je slavila u duelu sa Rudar Sport sa 69:33. Već na poluvremenu izabranice Aide Kalušić imale su plus 20 poena i bilo je jasno da će susret završiti u svoju korist, te je bilo 41:21.

Duža klupa domaćina i bolji i kvalitetniji tim donio je Čeliku još jednu prvenstvenu pobjedu. Ekipu Čelika do pobjede su vodile kapitenka Nedžla Kovačević sa 17 i Ajla Selimović sa 12 poena i 14 skokova, dok je Ajša Mulić ubacila 10 koševa. Košarkašice Čelika su na omjeru pet pobjeda i tri poraza, a u narednom kolu gostuju kod Brčanke.

U istom kolu ekipa Jumpera na domaćem parketu izgubila je od Jedinstva iz Tuzle sa 75:65. Mlade debitantice u ligi pružile su dostojan otpor favorizovanim tuzlankama. Prvu dionicu uspjele su riješiti u svoju korist sa 22:13, te su imale domaće i prednost kod 30:20. Nakon toga gošće prave odličnu seriju i prekoreću rezultat, pa je na kraju bilo 65:75 za Jedinstvo. Najefikasnije u domaćoj ekipe bile su Adna Omerdić 15, Amna Kahrić 14 i Amna Isaković sa 13 koševa.

U narednom 10. kolu košarkašice Jumpera gostuju kod ekipe Konjic. (M. P.)