U Zenici započeto dezinficiranje javnih i stambenih prostora

Po naredbi Gradske uprave danas se počelo sa dezinficiranjem javnih i stambenih prostora u gradu. Građani se mole za razumijevanje, i  da pri tome  sve protekne za dobrobit svih nas, građana i građanki Zenice.

“Grad Zenica, odnosno Štab Civilne zaštite, na čelu sa gradonačelnikom Kasumovićem, koji je ujedno i komadant Štaba civilne zaštite je pokazao i u onom početnom naletu, sjetit će te se, jer ste bili partneri i pomagali na svoj način, u prvom talasu pandemije, kada smo pokazali, svojim posutpcima vrlo konkretno i jasno da smo  opredjeljeni, u smislu poduzimanja konkretnih radnji vrlo jasni, da pomažemo našem stanovništvu i da ćemo učiniti sve u cilju zaštite i spašavanja naših sugrađana”, izričit je Almir Sarajlić, pomoćnik gradonačelnika za Civilnu zaštitu.

On napominje, također, da isključivo u okvirima, onim koji su im dozvoljeni, je odlučeno da će iz Gradske uprave učiniti konkretne poteze i kao i ranije ići na masovne poteze, odnosno dezinfekciju svih površina, tj. haustora, ulaza i klupa na javnim površinama.

“Tu je prisutnost naših sugrađana izuzetno povećana zadnjih dana. Kao što znate jučerašnje informacije o fazama dezinfekcije objavljene u medijima i tako je dostupna na stranici Grada. Vi ste (Televizija Zenica) bili danas na licu mjesta, kada se sa dezinfekcijom počelo na prostoru MZ Centar i nastavit će se se s utvrđenim termin planom u tri faze u gradu do 6. novembra.” (A. H.)