Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 18.10.2020. godine, u 01,00 sati, u mjestu Dolača, policijski službenici Policijske stanice Crkvice su prilikom legitimisanja i pregleda lica: Š.A., rođen 1989. godine i P.F., rođen 1988. godine, oba lica iz Zenice, kod istih pronašli jedanaest sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, težine 61,65 grama. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, dok su navedena lica lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

Dana 18.10.2020. godine, u 11,30 sati, u mjestu Ginje, od strane lica S.E., rođenog 1999. godine, iz Visokog, izvršeno je krivično djelo nasilničko ponašanje prema licu J.A., rođenom 1995. godine, iz Zenice. Policijski službenici Policijske stanice Visoko su pronašli i lišili slobode lice S.E., te isto zadržali u prostorijama za zadržavanje.

Maglaj

Dana 18.10.2020. godine, u 21,50 sati, od strane osoblja Službe hitne medicinske pomoći Maglaj obaviještena je dežurna služba Policijske stanice Maglaj, da je u navedenoj ustanovi ljekarsku pomoć zatražilo lice T.M., rođeno 1985. godine, iz Maglaja, sa tjelesnim povredama u predjelu stomaka, nanesenim hladnim oružjem a koje je, po izjavi istog, zadobilo od strane nepoznatog lica u ulici Sulejmana Omerovića Cara. Nakon ukazane ljekarske pomoći lice je prevezeno u Opću bolnicu Tešanj, gdje su kod istog konstatovane lakše tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Žepče

Dana 17.10.2020. godine, u 23,40 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Donja Golubinja, policijski službenici Policijske stanice Žepče su kontrolisali putničko motorno vozilo marke “VW Touran”, registarskih oznaka M76-T-625, kojim je upravljalo lice H.B., rođeno 1993. godine, iz Žepča, dok se na mjestu suvozača nalazilo lice A.I., rođeno 1998. godine, iz Žepča. Izvršenim pregledom lica i vozila, policijski službenici su kod lica A.I. pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče, dok je lice A.I. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda u kojim su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.