FOTO: Asfaltirane i uređene lokalne saobraćajnice u Topčić Polju i Janjićima

FOTO: Zenicainfo.ba

Uređenje i asfaltiranje lokalnih saobraćajnica u Topčić Polju i u Janjićima dio je zahtjeva koje su mještani ovih područja uputili gradonačelniku Zenice, Fuadu Kasumoviću. Danas su asfaltirane dvije dionice, čime će biti olakšan život ovdašnjem stanovništvu. 

Lokalni put u mjestu Baretnjak u Topčić Polju danas je asfaltiran. Radi se o 500 metara makadamske ceste, koja je u poplavama 2014. potpuno devastirano.

Osman Hekić

„Ovo je jedina komunikacija kroz selo, jer ova dionica se nastavlja na lokalnu cestu kroz Topčić Polje i odvaja se uz potok Baretnjak. Ima tu pedesetak kuća sa oko 150 stanovnika“, precizirao je Osman Hekić, nadzorni inžinjer u Gradskoj upravi.

Šteta koju je ovo područje Zenice pretrpjelo u poplavama mjerila se milionima maraka. Kuće su sanirane i ljudi su se prilagodili okolnostima. Lokalna cesta od tada je bila u ovakvom stanju.

Fuad Kasumović.

Radove u Topčić Polju obišao je danas gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović.

„Moja je parola da svi građani trebaju imati normalan prilaz kući i mi radimo shodno tome. Ne zanimaju nas izbori, nas samo zanima da nam građani budu sretni i zadovoljni. Grad je preko EU obezbijedio ljudima nekoliko kuća, pa smo im završili igralište za omladinu, društveni dom i evo sada se asfaltira put kroz selo“, kazao je Kasumović.

Paralelno, u Janjićima je asfaltom presvučena dionica lokalnog puta i podvožnjaka koji spaja dva dijela ovog naselja, u dužini od oko jednog kilometra.

Uređenje lokalnih saobraćajnica u Topčić Polju i u Janjićima, istaknuto je kao prioritetna potreba stanovnika ovih dijelova Zenice, u razgovorima sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, u maju ove godine, a sredstva su planirana u Gradskom budžetu. (S. S.)