U 55. GODINI: Zeničanin Mirsad Heco izgubio životnu bitku

Mirsad Heco, zenički taksista kojem je prije nekoliko mjeseci dijagnosticirano oboljenje adenokarcinom debelog crijeva, jutros je u 55. godini izgubio životnu bitku. Mirsadu je potvrđen pozitivan test na koronavirus, a prethodna 24 sata proveo je na respiratoru, nakon čega je njegovo srce prestalo da kuca.

“Jutros nas je nakon 24 sata na respiratoru i nakon bitke sa koronom napustio rođak Mirsad Heco u svojoj 55. godini života. Jedno divno stvorenje čiji osmijeh je oslikavao njegovu čistu i prelijepu dušu, čovjek koji nikada nikog nije uvrijedio, čovjek blage naravi, tople duše i težnjom da uvijek pomogne drugima. Njegov osmijeh je krasio njegovo lice, a danas smo izgubili taj osmijeh, i ne samo mi, nego i cijela Zenica. Molimo Allaha da mu podari lijepi Džennet, a porodici sabur. Uvijek će ostati u našim srcima”, stoji u javnom postu Senade Softić-Telalović, člana porodice, posvećenom upravo preminulom Mirsadu.

 

Podsjećanja radi, zenička javnost organizovala je nekoliko humanitarnih akcija i zajedničkih projekata u svrhu prikupljanja sredstava za njegovo liječenje, sa kojim se jako dugo borio.

Nažalost, ova tužna vijest odjeknula je u Zenici, a članovi porodice i njegovi prijatelji preko društvenih mreža izrazili su tugu i žalost.

“Ode moj borac, moja pozitiva, moje plavo oko. Babo moj, neka ti dragi Allah podari lijepi Džennet i vječni rahmet. Amin”, napisao je Mirsadov sin, Adnan.

Džanaza namaz i ukop će se obaviti u petak, 25. septembra 2020. godine u džematu Hece u krugu porodice u 14 sati.