SDP predstavio plan za izbore

FOTO: Zenicainfo.ba

U zeničkom SDP-u donijelu su odluku o podršci kandidata za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima.

Svoj program pod sloganom „Za dostojanstvenu porodicu“ koji sadrži nekoliko politika dostavit će danas nezavisnim kandidatima za poziciju gradonačelnika uz rok od sedam dana da se izjasne jesu li za program, SDP-a zašto će zauzvrat dobiti podršku ove partije.

Program je kreiran na osnovu anketiranja građana i građanki Zenice i tretira više od 30 problema, s ponuđenih 50-ak rješenja i 10 prioriteta. Uz vraćanje dostajanstva porodici tretiraju i politike za zapošljavanje, za mlade, sport i ekologiju. Riječ je o prvom predizbornom programskom sporazumu.

„U kojem ćemo jasno za četiri godine moći reći šta smo konkretno uradili i da građani, na osnovu naših rezultata, daju ocjenu našeg rada“, riječi su nosioca liste Socijal-demokratske pratije Zenica za Lokalne izbore 2020. Almira Babajića, “Dostojanstvo su izgubili i mladi i penzioneri i radnici, a mi želimo Zeničanima omogućiti ravnopravnost u svakom pogledu”, poručuju iz zeničkog SDP-a.

„Za svaki potencijalni problem imamo konkretna rješenja, koja imaju, kada pogledate program SDP Zenica i kada ga budemo bili u mogućnosti predstaviti sugrađanima, jasnu viziju i sliku rješavanja i mjera. To nisu floskule, već realni projekti koji se mogu i trebaju realizirati u narednom četverogodišnjem periodu“, istaknula je kandidatkinja na listi ove stranke za Gradsko vijeće Zenice, Draženka Subašić.

Danas su dostavili svoj program i politike „Za dostajanstvenu porodicu„ nezavisnim kandidatima za gradonačelnika koji, a ima ih samo dva, treba da se izjasne u roku od sedam dana, jesu li za SDP-ovu projekciju vođenja politike u gradskom parlamentu u narednom mandatu ili ne. Kažu u svojim redovima su imali dosta jačih kandidata od ovih svih ponudjenih.

“Ipak odlučili smo se podržati nezavisne kandidate i to se konkretno odnosi na kandidate koji su aplicirali kao nezavisni, a ne u ime partije – bez obzira na to šta je naknadno dogovoreno, kako je izvršena registracija ili da su podržani od nekog drugog. Postoje samo dvojica nezavisnih kandidata i onaj koji bude spreman potpisati sporazum sa Socijal-demokratskom partijom Zenica – što predstavlja savjestan ugovor s građanima Zenice, da se ispoštuju programska načela i mjere koje je detektovao SDP, taj kandidat može očekivati našu podršku“, jasan je bio na današnjoj press konferenciji predsjednik Gradskog odbora ove stranke u Zenici, Mladen Simić.

 

Alma Huskić